iq

      

Urnenwinkel  

   

De Urnen winkel
Stephensonlaan 44
1222 NX Hilversum
Nederland

Tel. 0031(0)35-7130305

 

 

 

 

 

 

 

 As bestemming

Na de crematie volgt er een wettelijke termijn van 4 weken ?wachttijd?, waarin de asbus in het crematorium wordt bewaard. In deze periode hebben de nabestaanden de gelegenheid om een beslissing te nemen over de as-bestemming. Na deze periode zal de as door het crematorium worden vrijgegeven en kan de as de door u gekozen bestemming krijgen. 

De mogelijkheden: 

1. Verstrooien van de as
Het is mogelijk de as van de overledene te verstrooien. Dat kan op diverse plaatsen, zoals het algemene verstrooiveld bij het crematorium, soms ook op kleine ?eigen? verstrooiplekken op de begraafplaats of b.v. verstrooien boven zee.

Echter, het verstrooien van de as is een onomkeerbaar proces!
Ervaring leert ons dat men soms spijt krijgt van de beslissing om de as te verstrooien, omdat er later toch een gemis is ontstaan aan een tastbare herinnering of gedenkplek aan de overledene.

2. Columbarium / urnenmuur.
De meeste crematoria beschikken over een columbarium en/of urnenmuur.

De nabestaanden kunnen in de nissen van het columbarium of de urnenmuur een sierurn met daarin de as van de overledene plaatsen; hiermee hebben de nabestaanden een plek om te kunnen gedenken.

3. Urnengraf
Voor de nabestaanden die behoefte hebben aan een meer eigen gedenkplek op de begraafplaats, hebben veel begraafplaatsen/crematoria een gedeelte ingericht speciaal voor urnengraven. De urnengraven kunnen op diverse manieren worden gebruikt. Er kan een sierurn geplaatst worden op het urnengraf, al dan niet met een gedenkplaat, of de as-bus kan worden begraven met hierop een gedenkteken.

Zie voor informatie over gedenktekens voor urnengraven onze gedenktekenwinkel:
www.gedenktekens-aross.nl

4. De urn thuis
Sinds een aantal jaren bestaat de mogelijkheid voor nabestaanden om de as van de overledene thuis te bewaren. De Urnenwinkel
  heeft een uitgebreid assortiment urnen voor binnenshuis; deze urnen zijn vaak minder traditioneel en passen in het interieur zonder dat ze direct opvallen als urn.

Soms ook wil men de urn in de eigen tuin plaatsen. Ook hiervoor bestaan voldoende mogelijkheden.

  

   

Disclaimer Website   

                         copyright © 2008 

© KellyW Design